Nu har vi kört Ockelbo gravel rally 2024

Precis som planerat samlades vi i Raggsocka Logi där vi sov över i 2 nätter.

I restaurang Sjöbacken åt vi pizzabuffé på fredagskvällen och grillbuffé på lördagskvällen. Middagarna där var hur bra som helst, så det blir restaurang Sjöbacken även i framtida resor och evenemang.

Vi körde många fina vägar på lördagen.

Men tyvärr råkade jag bromsa för hårt med bakbromsen i en kurva och drog väl inte in kopplingen tillräckligt så motorn stannade. Med resultatet att bakhjulet stannade så jag sladdade omkull och vred fotleden när foten fastnade under hojen. En stund efter vurpan satt Pär dit stödförband på fotleden så jag kunde fortsatte att köra hela dagen.

Men på söndag morgon var fotleden så svullen att jag inte fick in foten i min Alpinestars Tech 7 stövel, så Kalevi hämtade mig och 690’in vid Raggsocka Logi i Ockelbo. Efter att vi hade lastat av motorcykeln hemma skjutsade Kalevi in mig till akuten på Gävle sjukhus.
Efter undersökning, röntgen och datortomografi blev jag inlagd på Ortopeden eftersom fotleden är av på 2 ställen.

När svullnaden har gått ner tillräckligt blir det operation så de kan skruva fast benbitarna. Jag föreslog att de kan hälla gips i en crosstövel, sen jag kan trycka ner foten och när gipset har stelnat kan jag köra motorcykel. Men de tyckte inte att det var en bra idé.

Det går ingen nöd på mig i alla fall för det serveras bra mat.

Ett resereportage kommer senare, men kanske lite tidigare än vanligt, för nu kan jag inte göra så mycket annat med bruten fotled.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.