Resereportage från 175 mil grus 2024

Det är inget ont som inte har något gott med sig, så detta är faktiskt det 5:e resereportaget som jag har gjort sedan jag bröt foten.

Att göra resereportage tar lång tid, men det är inte bara urval av bilder, redigering av bilder, publicering på webbsidan, skriva texter och infoga länkar som tar tid. Det som också tar tid är arbetet med GPS-loggarna samt diverse bilder som jag har tagit när jag kör förbi intressanta platser. Som ni kanske inte vet använder jag Tidpunkt.nu för att ställa klockan i kameran exakt på sekunden varje morgon. Att tiden är absolut rätt har stor betydelse, för man kommer ungefär 19 meter per sekund om farten är 70 km/tim och om då tiden är 3-4 sekunder fel blir informationen i stort sett värdelös.

Så tack vare GPS-loggen samt att jag har ställt in klockan i kameran exakt på sekunden kunde jag till exempel hitta och granska den här lilla järnvägsundergången med hjälp Google Earth när jag kom hem. Som ni kanske ser finns inte järnvägsundergången på kartan heller.

Så nästa gång vi kör i området kommer vi troligen att köra under järnvägen.

För övrigt använder jag GPS-loggarna för att dokumentera spår av vägar som inte finns på vanliga kartor, sen gör jag waypoints till platser där vi kan fika, diverse bommar och andra väghinder etc. Så om ni nån gång har legat bakom mig och irriterat er på att jag stannar för att ta kort, så är det för att jag dels använder bilderna till resereportage, men även för dokumentation så att kommande resor kan bli ännu bättre.

Så nu kan ni kolla på 585 bilder samt läsa lite om resan vi körde i början av juli. Men så många bilder kan man inte ha på en sida så därför har jag delat upp dem på en dag per sida, utom näst sista och sista dagen eftersom det bara finns 4 bilder från den sista dagen.

Klicka på bilden för att komma till indexsidan där du hittar länkar till övriga sidor.

Kommentera via Facebook

Comments are closed.