När jag körde Ockelbo gravel rally stannade helt plötsligt motorn i min KTM 690 Enduro R, med resultatet att bakhjulet låste sig så jag sladdade omkull. 🙁
Men varför motorn stannade har jag funderat på. Antingen blev det tjuvstopp som det brukar bli om motorvarvet är för lågt eller så beror det på att jag bromsade med fotbromsen i en kurva utan att dra in kopplingen tillräckligt. Enligt GPS-loggen körde jag cirka 40 km/tim och när vi hade rest upp hojen igen såg jag att 3:an var i vilket tyder på att motorvarvet var ganska lågt samt att det inte var någon speciellt skarp kurva. Alltså jag nu ganska säker på att orsaken till olyckan måste bero på att motorn stannade för att motorvarvet var för lågt.
I alla fall så fastnade jag med foten under motorcykeln och vred fotleden. En stund efter vurpan satt Pär dit ett stödförband över fotleden så jag kunde fortsätta att köra resten av dagen.
Men på söndag morgon var fotleden så svullen att jag inte fick in foten i min Alpinestars Tech 7 stövel.
Så Kalevi hämtade mig och 690’in vid Raggsocka Logi i Ockelbo.
Efter att vi hade lastat av motorcykeln hemma skjutsade Kalevi in mig till akuten på Gävle sjukhus.
Efter undersökning, röntgen och datortomografi blev jag inlagd på Ortopeden eftersom fotleden var av på 2 ställen.
När svullnaden har gått ner tillräckligt blir det operation så de kan skruva fast benbitarna. Jag föreslog att de kan hälla gips i en crosstövel, sen jag kan trycka ner foten och när gipset har stelnat kan jag köra motorcykel. Men de tyckte inte att det var en bra idé.
Det går i alla fall ingen nöd på mig för det serverades bra mat till lunch.
Till middag serverades det köttgryta.
På Ortopeden är det hur bra som helst och nu är det kvällsfika. Tyvärr hann jag inte ta nån bild innan jag åt upp ostmackan.
På förmiddagarna brukar de bjuda på något gott, som t.ex. en Smoothie.
Kvällsfika igen.
En 3-rätters lunch är rena lyxen. Vårrullar med sweet chilicreme till förrätt.
Kebabgryta med ris och griljerad tomathalva till huvudrätt.
Kvargpannkaka med sylt och grädde till efterrätt samt kaffe till det.
Till middag serverades Makaronipudding med tomat och bacon. Till det ärtor, morötter och lingonsylt.
Till lunch på torsdagen serverades det potatis och köttfärsgratäng med färskost/oregano och broccolimix. Det smakade bra som vanligt.
På fredagen hade svullnaden äntligen gått ner så de kunde operera. Efter operationen kom jag tillbaka till avdelningen full med slangar.
Vid 17-tiden serverades det köttfärspaj till middag.
Ett par smörgåsar och kaffe till kvällen.
På morgonen, dagen efter operationen, körde de ner mig till röntgen för att se hur det såg ut.
9 skruvar blev det.
Till lunch på lördagen serverades det kåldolmar med potatis, gräddsås, lingonsylt och herrgårdsgrönsaker.
På eftermiddagen var det dags att åka hem, så Lena hämtade mig.
Det är många som klagar på mat och vård på sjukhus, men jag har faktiskt ingenting att klaga på när det gäller Ortopedkliniken i Gävle. De är helt enkelt bäst. 🙂 Men som de säger, borta bra men hemma bäst.
Faktum är dock att det gör mera ont i foten nu än när jag åkte till sjukhuset, men det går säkert över.
Det sägs även att det som inte dödar härdar, så efter detta kommer jag förhoppningsvis att tåla ännu mera.